IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След заплахи, принцеса Катарина-Амалия вече не живее на общежитие

17 октомври 2022 17 50

Кралят и кралицата на Холандия я преместили

БГНЕС

БГНЕС

Принцеса Катарина- Амалия вече не живее в студентско общежитие към Амстердамския университет. Поради заплахи за нейната сигурност, кралят и кралицата на Холандия са решили да си я приберат у дома. Това съобщиха самите те по време на специална пресконференция в Швеция.

Според изказванията на крал Вилем-Александър и кралица Максима, най-голямата им дъщеря ще продължи да живее с тях в двореца Huis ten Bosch, като ще пътува всеки ден, за да посещава лекции. Това е най-доброто решение за нея в момента предвид това, че се налага да се движи с охрана в университета. Ето защо да живее заедно със свои състуденти не е подходящо.

„Може да сте чували за определени новини или нещо подобно. Това има огромни последици за живота ѝ. Означава, че тя не живее в Амстердам и също така, че не може да излиза навън“, коментира 51-годишната кралица Максима по повод решението принцесата да напусне общежитието.

Съпругата на крал Вилем-Александър не уточни какви точно заплахи е получила нейната най-голяма наследница, която навърши 18 миналата година.

Принцеса Катарина не е обикновен студент

Кралицата изтъква още, че принцесата е била много щастлива от факта, че е приета в университет. Само че тя не е като останалите и едва ли ще има нормален студентски живот. Дори и у дома, тя почти не излизала навън, защото имала много да учи.

„Това ме прави малко емоционална. Не е хубаво да гледаш детето си да живее така. Тя може да учи в университет, но това е...“, споделя още тя. Нейният съпруг допълнил, че „може би сега тя може да получи много добри оценки“, добавя кралицата.

С изказването си кралската двойка се опита да опровергае слуховете, че дъщеря им не издържала да живее в студентския кампус на Амстердамския университет. Макар те да посочват, че е заради нейната сигурност, мнозина предполагат, че самата принцеса е настоявала да си бъде у дома още след като се записала във висшето учебно заведение.

Припомняме, че принцеса Катарина обяви, че няма да членува в студентски общности заради сексистки коментари, които е получила малко преди да постъпи в университета.

Русокосото момиче със синя кръв бе освиркано на официално посещение. То неведнъж е получавало отрицателни коментари заради своите излишни килограми. Дори преди да навърши 18 в интернет я нарекоха плюс сайз.

На рождения си ден наследничката на престола на крал Вилем-Александър обяви, че отказва държавната издръжка от 2 милиона долара, защото не смята веднага да поема всички свои задължения като кралска особа.

Принцесата на Ориндж, както я наричат още, иска да завърши висшето си образование. Макар и да обича тиарите от малка, тя разкрива в интервю, че не е готова да стане кралица. Ето защо се надява нейният баща да бъде в добро здраве още дълго време.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

??? Царица Гица и пр ( преди 1 година )
Доста е закръгленка, но е хубава !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 1 година )
Явно Запада яко е закъсал щом и величията започнаха да се ограничават .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар